sábado, 26 de abril de 2008

EL DRAC DE VILAFRANCA

El Drac de "Relats Conjunts" m'ha fet pensar que a Vilafranca també en tenim un de Drac, un Drac majestuos, entrenyable i màgic.
Màgic perquè el portem dins des de ben petits, màgic pel significat que té, i màgic pel significat que li donem, per tot plegat... es màgic.
Des de ben petits ja ens ensenyen a fer el Drac,
http://es.youtube.com/watch?v=6i3eVuBhr5s&feature=relatedv=6i3eVuBhr5s&feature=related
a Vilafranca no hi ha ningú que no sàpiga fer el Drac, el fem quan ens trobem en un sopar d’amics, el fem en una reunió familiar, el fem quan estem prenen una copa, el fem amb els nostres fills, nets, nebots... tot tararajant les notes de la gralla que acompanya sempre al Drac. Es nostre, ens identifica com a vilafranquins.
Fins i tot s’ha fet una rèplica en petit per la Festa Major petita que s’ha celebra el 1 de setembre pels petits de la vila. Perquè la Festa Major petita es la Festa Major de Vilafranca però en miniatura, tot es redueix de mida, però tot i es, no hi falta res.
El Drac..., el Drac..., quantes emocions produeix el Drac... quants sentiments... quantes il·lusions.

Quan descansa a terra... que el pots anar a tocar,
ens agrada apropant-se al Drac per veure’l de mes a la bora i toca’l, això ho fem tant els petits com els grans.

Quan el veus a venir tot obrint pas amb el seu foc que treu per la boca, per les alas i per la cua, majestuós, seriós i solemne tal i com es ell.
No s'ha li ha de tenir por al Drac, respecte si quan està ences, peró por no, no fa res, es amic nostre, dels vilatans i ens estima com a tal.
Te poders màgics com el drac de la canço, us convido a tots a venir a veure el Drac per la Festa Major, petits i grans, tots hi teniu lloc, i sobre tot... acaricieu al Drac.






3 comentarios:

Anónimo dijo...

No coneixia el drac de Vilafranca, ja m'agrada haver-lo vist, però millor de lluny o sense foc... això del foc... no em fa massa gràcia

DooMMasteR dijo...

Jo em moro de ganes de veure'l!
Amb el de Mataró faria bona parella ;-)
Mira aquí: http://www.doommaster.cat/galeria/index.php?gallery=Les%20Santes%202007

Petons!

Mikel dijo...

A Santvi i tenim un mamut , pero es una cosa que va voler fer lá juntament fa uns 10 anys i que sense tradició historica per molts diners que et gastis no es pas el mateix...